Verkocht!
Delen:

Description

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING. De gemeente Bergambacht is voornemens om de watertoren te verkopen.
De voormalige watertoren is in 1934 gebouwd naar een ontwerp van dhr. P.D. Stuurman en heeft een hoogte van ruim 42 m. De watertoren is ontworpen volgens de stijlkenmerken van ‘De Nieuwe Zakelijkheid’. In 1988 heeft de watertoren de status rijksmonument toegekend gekregen, met als monumentnummer: 509521. De watertoren is cultuurhistorisch van algemeen belang als symbool van de drinkwatervoorziening in Nederland en als een van de laatst gebouwde watertorens in de Krimpenerwaard. De watertoren is van grote beeldbepalende waarde als oriëntatiepunt in de wijde omgeving.
De watertoren is gelegen aan de Dijklaan, aan de westelijke rand van Bergambacht.

De gemeente Bergambacht zal graag meewerken aan het vinden van een goede bestemming voor deze karakteristieke watertoren, vandaar dat medewerking zal worden verleend voor het wijzigen van de bestemming in wonen.

De watertoren heeft een hoogte van ruim 42 m boven het peil van de vloer van de begane grond. Dit peil zelf is op 2.80 m boven het maaiveld gelegen, hetgeen de totale hoogte van de toren op 45 m brengt. De watertoren in haar vierkante vorm, met de ronde kop en kopergedekt helmdak is uitgevoerd in wat met zakelijk-expressionistische stijl wordt aangeduid. In deze stijl speelt het gebruik van baksteen een belangrijke rol.
De toren bestaat uit wat op tekening ‘kelderverdieping’ heet, maar omdat die slechts 40 cm onder het maaiveld uitsteekt, eerder souterrain genoemd kan worden. Daarboven bevindt zich de acht meter hoge begane grond, met daarboven een kleine vijf meter hoge eerste verdieping en daarboven twee identieke verdiepingen van vijf meter hoogte. Op de ruim
4 m hoge vierde verdieping bevindt zich de rand van betonbalken, die de overgang vormen naar de ronde vloer van de vijfde verdieping met daarin het 6,50 m hoge betonnen waterreservoir. Via een trap tussen reservoir en de buitenmantel kan de omgang aan de voet van de kapconstructie bereikt worden.

De structuur van de watertoren wordt gevormd door een betonskelet op een zware betonnen voet. Deze forse betonplaat heeft een grondslag van 13 bij 13 m en is gefundeerd op in totaal 348 houten palen, waarvan er 44 in het midden staan en de rest de fundering van de rand vormen. De binnenmaat van de toren is 9 x 9 m.

De toren wordt bekroond door een met koperen platen bekleed helmdak.

In de toren bevinden zich nog diverse authentieke elementen zoals stalen trappen met geklonken treden, een originele betonnen trap met betegeling van de begane grond naar de pompenkelder, een in brons gegoten gedenkplaat ter gelegenheid van de stichting van de “Drinkwaterleiding” op 12 oktober 1934, aangebracht op de wand van de trapopgang van de begane grond, stalen trappen met geklonken treden, en diverse standpijpen en afsluiters.

In het kader van deze verkoop van de watertoren aan de Dijklaan 71 te Bergambacht, is een bidboek opgesteld. In dit bidboek worden kaders en voorwaarden meegegeven voor de koper van de watertoren. De gemeente stelt voorwaarden en kaders aan een nieuwe herbestemming en ontwikkeling van de watertoren. Het is de potentiële koper verplicht om zich ruim vooraf aan het uitbrengen van een bod c.q. inschrijving zich in te lezen in het huidige bestemmingsplan, provinciale milieuverordening en overige relevante wet- en regelgeving.

De basis van deze verkoopprocedure is dat een gegadigde in de gelegenheid wordt gesteld om een onvoorwaardelijk en onherroepelijk bod (zonder enig voorbehoud) uit te brengen op deze onroerende zaak.

Belangrijke data:
Woensdag 2 april 2014 : start verkoop
Zaterdag 12 april 2014: mogelijkheid tot bezichtigen van de watertoren van 11 tot 13 uur.
Dinsdag 15 april 2014: mogelijkheid tot bezichtigen van de watertoren van 15 tot 17 uur.
Donderdag 15 mei 2014: sluiting inschrijving en opening van de biedingen

Wijze van uitbrengen van een bod en procedure openbare inschrijving
Hierbij wordt verwezen naar de Akte houdende Algemene Voorwaarde zoals opgesteld door de notaris.
Het inschrijfbiljet en de relevante stukken zoals beschreven in het inschrijfbiljet dienen uiterlijk op 15 mei 2014 om 11.00 uur door de notaris te zijn ontvangen. De biedingstukken zullen in het bijzijn van de opdrachtgever de gemeente Bergambacht en de makelaar worden geopend.

Informatievoorziening
Herreveld & de Vogel makelaardij zal op de vastgestelde dagen bezichtigingen begeleiden. Eventuele vragen kunnen gedurende het gehele verkoopproces schriftelijk worden gesteld per e-mail aan info@herrevelddevogel.nl tav. De heer P.C. de Vogel RMT.
Buiten de gestelde kijkdagen is een bezichtiging op afspraak mogelijk. Telefoonnummer 0182-352099, e-mail: info@herrevelddevogel.nl, www.herrevelddevogel.nl

Description

Details

Opp. grond:
1250 m²
Inhoud:
4000 m³
Soort woning:
ProfessionalAnders
Bouwjaar:
1934
Verwarming:
Geen
Status:
Verkocht
Aanvaarding:
In overleg